dissabte, 28 d’abril del 2007

Estudies o treballes?

Una cita:

"De fet, Henry David Thoreau va se empresonat en negar-se a pagar els impostos com a protesta contra la guerra de Cuba i quan un dels seus amics el va anar a visitar a la presó i li va preguntar: “¿Què fa vostè aquí a dins?, senzillament li va respondre: “...i que fa vostè aquí a fora?”. Per a Thoreau, les idees, la forma de vida, la religió, la filosofia i la consciència ecològica no són separables. Ser filòsof –deia– no consisteix a tenir pensaments subtils, ni tan sols a crear una escola, sinó a estimar la saviesa, fins el punt de viure d’acord amb els seus principis una existència senzilla, independent, magnànima i confiada. Així, una de les seves frases més impactants proposa: obeïu la llei que revela, no la llei revelada, i si el lector la pensa un minut veurà que val per tota una teologia."
(Ramon Alcoberro) Sovint em passejo pel seu bloc

Aquests dies m'assatjen sentiments contraposats:

1. Ganes (i moltes) de tornar a "casa", prop de família i amics. Descansar. Viure de nou en comunitat amb altres companys jesuïtes,... Tornar a estudiar. Desempolsar les neurones i veure si encara en queda alguna. Digueu-ne catalanet enyora't o el que sigui.

2. Emprenyamenta per haver de marxar d'aquí. EM VULL QUEDAR! Conec tanta bona gent. La feina que faig em satisfà tant i tant. És el moment dolç i dol haver de dir adéu.

2 comentaris:

eloi ha dit...

"... torna, torna Serrallonga...!!!" (mira, l'Alexis bé q manté una relació molt maca amb el Txad després d'haver-hi treballat durant un parell d'anys ja fa temps)

andreu ha dit...

A Camprodon estem tots amb l'avia, per escriure’t unes ratlles de ànims, perquè aprofitis molt i molt tot el que fas per aquesta gent i el que reps d’ells; ja tindràs temps de gaudir de la gent de casa teva.

Esperem el teu retorn, ja veuràs que ven aviat tornes els temps de abans, estic molt contenta de poder escriure’t unes lletres, veure els teus articles del bloc i quasi en directe, estar en contacte amb tu.

Ja ens falta menys per poder estar tots junts.

AVIA