dijous, 13 de desembre del 2012

ADVENT - TEMPS PRENYAT



Refugiat Sudanès a Juba - TONY KARUMBA/AFP/Getty Images -source

"Sóc a la porta i truco" (Apocalipsi 3, 20)

Jesús el Messies no només va néixer en una establia ara fa més de 2.000 anys a Betlem.

El Fill vol i desitja néixer en cadascú de nosaltres. Déu vol esdevenir novament humà, vol estimar tothom, vol fer-se un de nosaltres, ara i aquí. És el nostre cor una establia, un pessebre, prou acollidor per aquest Infant que arriba nu i pobre?

No només el gran místic medieval Meister Eckhart parla d’aquest engendrar el Fill incessantment. També els refugiats de Kakuma copsen aquesta profunda veritat de la fe cristiana. Déu, no és quelcom llunyà, aliè a nosaltres, ben al contrari, és una presència, un misteri en permanent naixença en el més íntim del cor de cadascú, i del cor del real. Advent doncs, és temps d’estar prenyats, expectants, a la espera de quelcom nou que ja brota en les nostres vides.

O potser el nostre pessebre interior és ple de preocupacions, angoixes, llistes d'encàrrecs,... que ens encadenen en la pressa, l’estrès, i la grisor del nostre empetitit dia a dia?
 
Disposem-nos doncs durant aquest temps de preparació de Nadal a reconèixer, com Maria de Nazaret, aquells moments prenyats d’eternitat, aquelles anunciacions en la nostra vida quotidiana que ens ofereixen un tast de la Realitat tal com realment és, lluminosa i plena.